24 aug. 2012

IT'S ALIIIIVE!

Jag vet! Visst är det inte klokt hur lite jag skrivit det senaste. Blogg dvala hela sommaren. Mycket har naturligtvis hänt under tiden jag varit under the radar (som proffsen säger på andra sidan Atlanten) och visste vore det konstigt om så inte vore fallet. Inte ska jag babbla sönder det här inlägget med en massa tjat om smärta hit och dit (vilket i ärlighetens namn kan bli lite tjatigt i längden) utan jag uppdaterar er härmed med en endast mening. Håll i er nu:

Denna sommaren har varit fylld med sjukgymnastiska övningar som stärkt min bål och en rödhårig psykolog som ser ut som en god vän till mig och mycket regn min balkong har sett ut som en djungel eftersom jag inte kunnat sluta plantera växter mer Enanton trappat ner på Tiparol och fått utsättningsmärtor och det suger ju Allan har blivit äldre och visare varit i Stockholm och beundrat Läcköslott ihop med Christoffer och en enbent anka och mycket god mat lite för mycket god mat kanske stor sorg då en fantastisk man lämnade oss begravning och bussar som jag tar själv lär mig min egna kropp framsteg fysiskt är snart redo att börja praktisera äntligen fiskarna i akvariet växlas allt eftersom de lämnar oss via toastolen Christoffer jobbar och sliter jag blir blond sen rödhårig igen då jag tappar hår vi letar ny lägenhet Vi firade 3 år som ett par fast jag trodde att det var 4 år och jag kan gå ner på stan nu utan att gråta av smärta fast vägen hem kan bli lite väl tuff fortfarande en kalashärlig kräftskiva med mina nära och kära inklusive en viss luftgitarr jag tar nu 275 mg Tiparol om dagen istället för ursprungliga 400 mg vilket jag tycker är värt att hurra för Hurra!

Det var ju busenkelt. En endaste liten mening och vi är ikapp. Jag skriver fortfarande på min bok, fast har tappat energin efter allt som rörts runt. Nu är vi däremot igång igen, både jag och min författar partner. Det känns skönt att komma in i samma gamla spår igen.

Nog pratat om min sommar nu, hur har din varit?


3 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha herre gud vad du är rolig !! Välkommen till din egen blogg ,har saknat dig men har ju haft förmånen att följa din sommar ! Tänk 39år med luftgitarr ;) Älskar dig massor min sötfia !! Mamma

Anonym sa...

Har saknat dig på bloggen!
Kul att du är tillbaka!!! :-)

Hoppas att det bara blir bättre och bättre för dig!
Förutom allt regn har det varit en bra sommar. Hoppas på en vacker och skön höst och härliga promenader bland alla vackra höstfärger.
Vi hörs!!!

Tusen kramar/ Bettan

Anonym sa...

Följt din blogg ett tag och har kommenterat här tidigare... Så bra blogg, du borde skriva oftare om du bara orkar/kan :)
Men nu till frågan... Jag har också svår endometrios och undrar vad det är för behandling du har just nu? Vilka alla mediciner tar du och vilken hormonbehandling?
Just nu har jag bara en hormonspiral förutom kära tramadolen som man har någon slags hatkärlek till haha... Jag la in spiralen för ca 3 månader sen och har inte haft blödningar på 2,5 mån (!!) vilket är positivt.. men smärtan är dessvärre detsamma.
Ska stå ut ett par månader till och se hur det verkar.
Har du testat det?
Hört att man kan kombinera spiral med klimakteriebehandlingar och jag antar det är något sådant du går/gått igenom bl.a.?
Och har du mens fortfarande nu eller har du satt stopp för den helt och hållet?

Sen har jag hört talas om nya endomedicinen Visanne som lär vara betydligt mildare än alla klimakteriebehandlingar (utsätter inte kroppen för samma risker som benskörhet osv, bara jobbiga biverkningar) och den sägs ha gett effekt på mellan 80-90% av alla kvinnor med endo...
Har du testat den än eller tror du det kan vara något att testa?

Sen läste jag något gammalt inlägg om att du suttit i rullstol ibland? Har du haft så ont att du inte kan gå osv? Hur ofta har det varit så isåfall? :/
Jag kan ju gå och sådär men ofta får jag mer ont då jag går långt eller rör på mig för mycket, vilket i sin tur kan orsaka ett s.k. "krampanfall" p.g.a. att tarmarna då rör sig och arbetar för mycket, och det blir som koliksmärtor i magen, helt olidliga och ibland tror man att man avlider av smärta nästan, så hemskt är det!
Så lider verkligen med dig, endo är förjävligt.


All lycka till dig, hoppas du hittar en bra behandling som fungerar!! Håller tummarna!