5 jan. 2014

Nyårs-tänk, inga löften

Jag minns inte ens om jag hade ett nyårslöfte 2013. Men då jag och Christoffer satt på en liten klippa (sten) (ingen klippa) (det lät mer romantiskt med en klippa, men det var sten) och såg hela Uddevalla spricka upp i fyrverkerier frågade vi oss om vi skulle ha några löften i år. Jag har aldrig varit bra på att hålla mina löften, de har oftast inneburit att gå ner en viss mängd i vikt eller något annat löjligt. Men den här gången insåg jag att det jag behöver inte är ett löfte utan ett nyårs-tänk.


Vad "gjorde jag fel" och vad kan jag förbättra under 2014? Vilket nyårs-tänk vill jag ta med mig för att göra mitt liv enklare, roligare och helt enkelt bättre? Jag kom på två saker.

Första är att jag ska fokusera på den stora bilden. Om jag försöker pressa min kropp att göra mer än den orkar kommer jag inte bli bättre. Om jag stressar upp mig över konstiga grejer kommer jag få mer ont och jag kommer inte bli bättre. Om jag istället kan lyssna på min kropp, göra allt jag kan för att må så BÄST jag kan, varje stund, varje sekund, varje dag, så kommer jag att ge mig kropp en större chans att bli bättre! Och då jag stå där i dörren, och vill så gärna gå och jobba även då det molar i svanken och jag egentligen vet att jag inte kommer orka, då ska jag tänka:

Vilken handling gör att jag kommer närmre mitt och Christoffers blivande bröllop?

Observera nu att jag inte är friad till, vi är inte förlovade eller något sånt, men jag vet att vi kommer gifta oss en dag. Men för att kunna gifta oss måste vi ha ekonomin och jag vill vara friskare så jag orkar med bröllop och resa och hela faderullan lej. Jag längtar efter att gifta mig och bli fru Sandman! Så istället för att dras med i vad jag vill just den stunden, ska jag lyssna på vad min kropp orkar, så att jag så snart som möjligt kan gifta mig med mitt livs kärlek!

Mitt andra nyårs-tänk; mer kärlek till de som förtjänar det och mindre energi till de som inte gör det.

tänker jag försöka leva det här året, hålla fast vid allt det goda och vara en lugnare och gladare Elin, förhoppningsvis flera steg närmre att uppnå alla mina drömmar!

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter sunt tycker jag!

Kram på dig! /Bettan