30 maj 2014

Busigt eller Dumdristigt?

Jag har en samling med Zumba tränings dvd:er framför mig. De bara är där. Vi liksom glor på varandra, inväntar att den andra ska ta tag i elefanten i rummet. Nu är det så att jag (som tur var) inte är denna elefant, inte heller Zumban, utan det är Endometriosen som gömt sig inuti min kropp.

Nu sitter vi (jag och Zumban) och överväger att träna mig. Jag är så sugen, varit sugen på att testa Zumba sedan jag hörde talas om det för första gången. Och Endon har hindrat mig. Just nu mår jag bättre, mår rent av riktigt bra sen de senaste dagarna. Förutom total trötthet. Kanske är det helt enkelt lite träning som behövs?

Nu kan jag höra Christoffers röst i mitt huvud: "PROMENERA!! Du måste börja försiktigt!"

Men (som en trumpen liten unge vill jag stampa med foten i golvet och tjuta) jag vill inte vara försiktigt mer! Jag vill bara.. go wild and crazy!

Nåja, det är idiotiskt att göra samma misstag om och om igen, tycker du inte det, för det är exakt såhär jag gör jämt. Jag tröttnar på att tuffa på i en lagom takt och vill bara rusa framåt. Och det gör sällan gott. Väldigt sällan. Skulle kunna säga aldrig. Men det vill jag inte.

Jag får dra på mig de nytvättade byxorna, på med träningsdojjorna och promenera ut i värmen och blåsten. Så får jag göra något svängigt svingande med höften när ingen ser mig.

Varning: Om du lyssnar på en riktigt skön låt och tror att ingen ser dig då du skakar rumpan till den, mellan hyllorna på Willys, DUBBELKOLLA att ingen ser dig. Eller förresten... fortsätt dansa och ge de andra shopparna i affären något att dela med sig av vid middagsbordet när de kommer hem!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fast ibland får man vara lite busig för att livet skall ha lite färg!!!
Får man ont vet man varför. Bara att bestämma sig innan om det är värt det eller inte! Shaka loss!!
Kram Bettan

Anonym sa...

Jag menar inte att kritisera dig, men jag har själv endometrios. Har haft flera chokladcystor och konstaterad endometrios i peritoneum (vad exakt det är vet jag inte) men mina symptom är inte alls lika dina. Har haft en väldigt jobbig mensvärk och ont vid djupa samlag, diffusa magbesvär etc. men inte alls ständig värk som du beskriver. Det är inte menat som kritik av dig men jag undrar om du inte kan lida av någon annan diagnos som orsakar dina besvär?

Elin Jonasson sa...

Hej Bettan! Jag gjorde idag precis det som du föreslog och det var underbart! Det var en riktigt kort Zumba stund men det var helt underbart. Och som jag shakeade!
Stor kram till dig min härliga vän!

Elin Jonasson sa...

Hej Anonym!
Vad synd att du inte skrev vart du är ifrån så jag kunnat visa att jag svarat dig. Men ska ändå svara på din fråga.

Jag har fått diagnosen Endometrios, så jag förstår inte varför du tror att jag har någonting annat? Symtomerna på Endo visar sig olika i alla människor, och det kan vara allt ifrån ingen smärta till kronisk smärta som jag har. Och hade jag inre haft Endometrios hade ju inte heller behandlingar MOT Endometrios gjort mig symtomfri.

Jag vet inte riktigt vad du ville ha ut av den här frågan men jag gissar att du inte läst särskilt mycket i min Blogg (eller om Endometrios). Men nu vet du i alla fall att man inte måste ha exakt dina symtom för att ha Endometrios.

Ha det så gott!

Elin