24 jan. 2012

Så jävla coolt!


Mina framsteg är overkligt stora just nu. Det känns som att jag tar jätte kliv framåt och då jag vänder mig om för att se var jag varit blir jag chockad över hur tufft jag haft det. Sen tar jag ännu ett steg och upprepar proceduren. Det är häpnadsväckande. Ett tag trodde jag att det vore möjligt för mig att må så här bra. Fan va skönt att ha fel ibland!
 
Jag har fått ännu ett hjälpmedel mot Endon. Ett litet mirakel i pillerform som ger sig på min ryggsmärta. En medicin som inte alls är lika stark som Tradolan. Låt mig presentera en släkting till Diklofenak (som du säkert sett reklam för på tv, ”tänk gult” är den löjliga slogan); Tradil
Tradil är en antiinflammatorisk som är snällare mot magen är Diklon, som krossa min stackars magge. Jag fick tipset att testa en sån här medicin av mina endosystrar och till min chock tog det två dagar och jag märkte avsevärd skillnad! Jag har testat Tradil innan men bara fått ta dem vid behov, alltså då jag redan har ont. Nu däremot tar jag dem  förebyggande morgon, middag och kväll och jag har en smärtlindring som funkar briljant. Hur coolt är inte det här?!

Så igår kväll trappade jag äntligen ner 25 mg till av Tiparolen/Tradolanen. Som jag längtat efter att kunna göra det! 

Om man trappar ner på Tradolan, särskilt om man tagit det en längre tid, kan man få utsättningssymtom. Alltså är kroppen van vid medicinen och reagerar på att den försvinner ur systemet. Jag trappar ner långsamt så det enda jag känt av inatt har varit sömnrubbningar. Sov jätte oroligt och vaknade hela tiden med en obehaglig känsla i kroppen. Men det är än så länge det enda problemet symtomet, så jag får väl dricka lite extra kaffe idag eller ta en liten tupplur senare. Absolut värt det då jag blir av med onödig medicin.

Jag var på vattengympa igår och har börjat bli vän med tanterna som också plaskar runt ihop med mig. Alla är jätte rara. Det är tung träning för mig och jag måste ideligen tänka på att inte göra för mycket men, vid min stortå, vad härligt och roligt det är!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Älskade unge vad jag blir glad och tårarna bara kommer <3 Jag skulle vilja vara med dig dag och natt som ett frimärke !! Bara glana på dig! Ok det blev nog lite jobbigt ,för dig . Du är väldigt lik dig på bilden .Sötnos ! Det blir en mamma Elin dag mkt snart 1 var redo Älskar dig Mamma

Make art sa...

Härligt att slippa ond rygg.Jag är glad för din skull!

Kramar

Anonym sa...

Hej, har några frågor ang. endometrios behandlingar. Hur länge har du ätit tradolan/tiparol? Hur höga dygnsdoser har du behövt ta som mest? Hur lång tid tog det att trappa ner på dem?

Jag har själv endometrios och äter långtidsverkande tramadol retard 150 mg varje morgon + kapslar vid behov. Men är lite rädd för att tabletterna är skadliga för kroppen efter långvarigt bruk? Tyvärr finns det inget annat sätt för mig att överleva vardagen. Tar neovletta och läkaren vill inte sätta mig i ett kemiskt klimakterium, eftersom gyn menar att det bara är något som hjälper tillfälligt och jag är tydligen "för ung" som endast är 21 år... p.g.a. risken för biverkningar så undviker vi alltså den behandlingen framöver. Givetvis är det ju ingen behandling jag vill genomgå, men jag vet inte vad jag ska göra. Vill ju ha någon behandling som gör så att "det går framåt". Jag har opererat mig och har fått diagnos på både endometrios och myom, inget går att åtgärda. Lider av svåra smärtor dagligen.


Hur har du gjort för att kunna trappa ner på tradolanen och vilken behandling har hjälpt dig bäst? Har läst om att du tagit enanton sprutor, hur många gånger/hur ofta och hjälper de endast tillfälligt eller hur är det?


Vore mycket tacksam för svar, jättebra blogg och bra kämpat av dig! Hoppas du mår bättre snart!

Anonym sa...

Heja min kära tös ! Nu ska vi planera en mamma Pella date . Älskar dig massor ! Gull unge mamma . Du är fantastisk <3