4 okt. 2012

Bokmässan 2012 DONEGlad Elin på väg till Mässan.
Som två hyperaktiva galningar ylade vi oss in på Bokmässan i år. Ivriga som småbarn på julafton insöp vi alla böcker och den inbillade doften av nytrycka blad i luften. Bokmässan är som himmelriket på jorden för mig och Christoffer. Det är en speciell plats, men också då det är lätt att mäta min tillfrisknande där.

För ett år sedan hade vi med Rullis och tillbringade ungefär fem timmar i ruset av böcker. I år hade vi fortfarande med oss Rullis (gå långa stunder funkar fortfarande inte) men... (stort MEN):

Vi var på Bokmässan i åtta timmar, cirkus. Och det var fullproppat med folk, många fler än sist år. Visst tog det mer på krafterna denna gång än då det fanns andrum (inte ett rum för änder utan plats att andas). Men det var alldeles alldeles uuuunderbart! Vi hade med oss mamma, pappa och brorsonen Jonathan den första timman men jag tror inte de såg på bokhavet med samma rosa glasögon som oss.

Vi såg kändisar som fick oss att fnittra som småflickor. Såg allt från Juholt till Lasse Åberg. Från Glenn Hysén (vi fick ögonkontakt!) till vår favorit Edward Blom. 

Luddrande med böcker har jag kommit fram till att man visst kan köpa lycka. Så det så. Om det är en bok, det vill säga.

Varje kantig skönhet är ju tillgång till en helt annan värld med helt nya förutsättningar. Äventyr där man inte ska slåss mot Endo utan slåss mot farliga spöken eller kreditkortsräkningar. Åh, vad jag älskar böcker!Att vi också såg Edvard Blom sova i en stol i en monter var pricken över i.et. Christoffer var inte helt förtjust i idén men jag övertalade honom att rulla mig förbi Herr Blom och ta smygkort på honom då han sov. Tydligen var jag inte bra på smygandet och Herr Blom vakna och vi rullade kvickt och skrattande därifrån. 

Allt som allt köpte vi 28 stycken böcker (var inte orolig, jag ska inte räkna upp dem allihop), 3 Anime filmer  och en nyckelring med den Totoro. Jag fick ena boken signerad och en chans att prata engelska med författaren, hoppas jag gillar boken så jag kan bli lite extra starstruck i efterhand.

Till råga på allt, efter en natt i min storebror Dans lägenhet i Göteborg, så åkte vi till Ikea! Dagen efter Bokmässan! Att jag orkade lufsa runt där i jakt på bokstöd är ju helt otroligt! Samtidigt var det ett snäpp överkurs då jag böla som en gris då jag väl kom hem, och ryggen var stygg som en nunna.

Kort och gott kan jag summera Bokmässan 2012 som ett lyckat äventyr!

Men precis som med Julafton, så fort den är klart längtar man efter nästa!

Lyckliga och kära

1 kommentar:

Kajsa Lynx sa...

Hur länge har du behövt använda rullstol? :/ Jag har själv endometrios och får också ont då jag går längre sträckor. Blev det värre med åren, att gå längre sträckor alltså? Kul att läsa att det går framåt för dig iaf :) önskar dig all lycka som finns!