9 mars 2015

Goda och dåliga nyheter


De goda: hormonerna börjar äntligen funka och jag har varit smärtfri under flera stunder! Jag sover mycket bättre och är lika energifylld som en dagisklass som ätit godis till lunch med varsin burk Red Bull. 

Det dåliga: jag är lika energifylld som en dagisklass som ätit godis till lunch med varsin burk Red Bull. Och jag har uppenbarligen inte lärt mig någonting under de här åren med smärtor. 
Vi skulle få besök igår. Pepp som en ekorre på extacy börjar jag (håll i er nu) storstäda. Jag, som varit säng/soffliggande i flera månader, som fick ont efter en promenad ner på stan, som blir andfådd av att gå ner till postfacket, börjar att storstäda. 
Och klippa katternas klor. Och diska. Och sy ett fodral till min värmedyna. 
Gissa om jag vart trasig när Christoffer kom hem och vi kunde ju glömma något besök... 

Att jag aldrig lär mig!!! Idag mår jag som ett överkört päron. Jag skulle vilja påstå att denna iver att komma på fötter igen bara är ett tecken på optimism, men Einstein skulle sagt emot mig.

“Definitionen av galenskap är att göra samma saker om och om igen och förvänta sig annorlunda resultat”.


Jaha. Då vart man galen också då. 


3 kommentarer:

Anonym sa...

Du är inte galen utan beundransvärd <3 Älskar dig gullunge

Anonym sa...

Hej!

Jag har precis hittat till din blogg , så jag har inte hunnit/orkat leta så noga i arkivet men vad jag förstår har du haft svårt att få någon att lyssna på dig och att det var en lång väg innan du fick diagnosen ? Jag sitter i en sits där jag är hundra procent säker (eller nja, 98 kanske) att jag har endometrios men alla gynekologer vill bara byta p-piller på mig. Eftersom jag har småblödningar (2veckor varje månad, minst) så är det enligt dem inte ett tecken på endometrios. Men när jag letat själv verkar det väldigt vanligt ! Det är såklart inte det enda, utan jag uppfyller i princip ALLA symptom (riklig mens utan p-piller, smärtsam mens, sååååå smärtsam ägglossning att jag inte kan gå (när jag är utan mina p-piller såklart), smärta vid samlag, magproblem som bara diagnosticerad med ibs, smärta vid toabesök , allmänt trött och sjuk hela tiden, förstoppad eller diarré .. ) listan kan göras längre, men detta blundar alla för...

Min fråga; HUR fick du till slut hjälp ?! Jag behöver en gnutta hopp och råd !

Mvh
Caroline

Elin Jonasson sa...

Hej Caroline!

Usch det är så hemskt att höra dig gå igenom samma skit som jag gjort. Man vill ju bli tagen på allvar och det värsta som finns är när en läkare som borde veta bättre inte kan det den borde veta.
Mitt främsta råd till dig är att byta läkare, tills du hittar en som kan någonting om endometrios. Sök privat, sök via vårdcentral, tyvärr måste man jaga hjälpen själv. Men för att försäkra dig om att slippa gå till någon som är okunnig fråga när du ska boka tid om denna doktorn kan någonting om just Endometrios.
När du sen går till doktorn säg direkt att det är Endometrios som du tror att du har, lägg upp alla symtom tydligt (va lite bossig) OCH SÄG ATT DU TESTAT P-PILLER OCH VILL HA NÅGOT "STARKARE".

Se också till att få ordentlig smärtlindring mot dina smärtor, samma sak där så finns det chans att du måste fråga efter det.

Det finns hopp! Det finns väldigt kunniga läkare där ute men tyvärr så kan de va svåra att hitta. Glöm inte att du bara behöver hitta EN som kan sin sak!

Lycka till och hör av dig och berätta hur det går!

Stor kram

Elin