23 apr. 2015

Varning: Hormonmonster på ingång

Äntligen händer det grejer!

Pratade med min gynekolog idag och han ökar nu min Enantondos från 3,75 mg till 11,25 mg! 
Alltså kommer jag att bli ett hormonmonster utan dess like! Och aldrig har det gjort mig så glad. Om den lägre dosen kunnat fixa mig förut så lär ju denna starkare vara rena dunderkuren.

Endometriosen kommer bli så jävla chockad! Först kommer den bli fundersam. "Men vad nu då?"


Sen inser den att den ligger risigt till! "Den dära medicinen är väldans stark!"


Då blir det ren panik!


Och Endon flyr för livet!


Och de envisa jäklarna som stannar kvar... de blir slaktade.


Exakt så kommer det gå till. 

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nu skrattar jag ihjäl mig :-) Älskar dig tokfia

Anonym sa...

hej
jag har inte konstaterad endo men misstänker det skarpt då många symptom stämmer in på mig. för tre år sen satte jag in en mineraspiral för att kunna sluta med cerazette då jag var väldigt känslig mot att de skulle tas exakt rätt tid, annars satte skiten igång...
det funkade tyvärr inte med endast minera så jag fick börja med cerazette igen. innan jag satte in spiralen så var jag väldigt sällan förkyld, kunde inte ens komma ihåg när jag hostade senast typ. de senaste två åren har jag varit förkyld eller sjuk på annat sätt? väldigt ofta. har läst nånstans att hormoner kan skada tarmen vid lång tids användande och tarmen sägs ju vara kroppens immunförsvar har jag för mig. tror du att spiralen och mini-pillren har sänkt mitt immunförsvar?


mvh ulrika vestin

Anonym sa...

Det hoppas jag med 😃
Kram Bettan 💕

Sara sa...

Jag provade den starkare kuren. Den var döden för mitt psyke, tyvärr. Men sen jag slutade med dem har jag varit helt blödningsfri (har spiral samtidigt) så det är skönt. Hoppas det hjälper för dig!

Elin Jonasson sa...

Hej Ulrika!
Vilken spännande fråga den har jag aldrig fått förut. Själv har jag haft problem med immunförsvaret innan men det på grund av Endometriosen (det är ett symtom) (so du säkert redan vet). Och när jag behandlats så brukar jag bli bättre och slipper mycket sjukor.
Jag har aldrig hört talas om att hormoner kan göra detta med kroppen förut, men jag är ju ingen expert så det är väl kanske inte så konstigt.
Däremot finns det massvis med andra orsaker som KAN göra dig sjukare, som stres, smärtor gör att du får mindre magnesium och magnesium har jag för mig är bra för immunförsvaret, att inte dricka nog med vatten, eller sova nog, nikotin... ja, det finns många anledningar. Men jag kan absolut inte utesluta hormondelen heller, som sagt vet jag tyvärr inte.
Kanske vore värt att fråga gynekologen nästa gång? Du får jätte gärna dela med dig av det du får veta till mig också.
Jag hoppas verkligen att cerazetten ska funka för dig (jag hade samma problem med att ta dem precis samma tid varje dag annars gjorde det pisseont!).
Stor kram och tack för att du läser bloggen.

Elin

Elin Jonasson sa...

Tack för att du finns Bettis! <3

Tack Sara för varningen! Ska vara extra vaksam för humöret. Och va bra att det hjälpte efteråt i alla fall!

Stor kram på er tjejer!

Elin

Anonym sa...

tack för ditt svar :)
jag undviker ärligt talat vården men har tagit en hårmineral analys som jag hoppas att jag får svar från det under veckan. kommer att meddela vad det sa och om fysioterapeuten tror att det kan vara nåt med immunförsvaret och endon.
mvh ulrika v