9 nov. 2011

Hjälp, var är du?!


Jag minns så väl den där hopplösa känslan som sprider sig förlamande genom kroppen. Känslan som är en reaktion. En reaktion på läkare som inte velat hjälpa. Läkare som inte velat lyssna. Läkare som inte ens hört talas om Endometrios förut. Smärtan eskalerar, medicinskåpet börjar bli tomt och den förlamande känslan av total hopplöshet gör att du vet att det inte spelar någon roll om du gråter och skriker. Du får ingen hjälp ändå.

Jag trodde inte att man fick göra så. Skicka ut en patient med outhärdlig smärta och hoppas att en annan doktor ska laga den. Tydligen är det helt okej.

Jag fick min hjälp hos en vårdcentralsläkare. Min Doktor Duktig delar jag inte med mig utav, det törs jag helt enkelt inte. Han har min fysiska hälsa i sina händer och jag vågar inte rubba den perfekta balans vi har mellan oss. Det är en av anledningarna till att jag inte delar med mig av hans namn eller annat. Det känns också fel (vid närmre eftertanke) att sprida hans information här på nätet även då jag hyllar honom som om han vore Jultomten själv.

Efter tankeställande ord från en endosyster har jag kommit fram till att jag inte heller kan dela med mig av andra läkares namn. Vill ju inte reta upp de få guldklimpar som finns där ute. Tänk om jag trasa sönder dem allihopa och får alla Endotjejer efter mig, hormonella och galna av smärtor. Nej, lite självbevarelsedrift har jag i alla fall. Men jag tänkte däremot tipsa om två olika läkarinstanser, i Göteborg, som kan vara värda att ta en kik på.

Ska först tillägga att jag själv aldrig besökt dessa platser, men de har gott omdöme.

Läkarhuset +7

Aleris Specialistvård

Det är alltid svårt det där med gynekologer men jag minns hur det kändes att inte ha en aning om vart man skulle kunna vända sig. Istället hamnade jag om och om igen på Gynakuten på Sahlgrenska. Så fort det inte var akut längre skickades jag hem igen och fortsatte leta febrilt.

Jag önskar jag kunde skriva upp fem experter på Endo som hade gott om tider till alla som söker hjälp. Önskar jag kunde nämna en. Men nu vet du i alla fall två ställen där gynekologer ugglar i alla fall... så du inte står där handfallen och bläddrar gråtande i gula sidorna. Det är stunder som dem du råkar hamna hos en Gynekolog med ett fisknamn som beskriver dina äggledare som skorstenar fulla med gegga...

.... det är inget jag rekommenderar...


1 kommentar:

Anonym sa...

Ja du lilla <3 vi glömmer då aldrig vissa typ Gäddor Blääää eller den som inte trodde på smärtstillande bläää . Att du till slut!!!! skulle få hjälp på en vårdcentral fanns inte i ens tanke .Fortfarande blir jag så ödmjuk när jag tänker på den gången du ringde och berättade om kära doktor Duktig !! Så många gånger jag tänkt att åka dit med blommor men inte vågat av rädsla att då ska han tro nåt konstigt men nån gång ska det ske !Sen är det du som är dotter duktig som inte har slått ihjäl nån av idioterna ( jag säger bara 2!!! tiparol va fan !) . Älskar dig du starka trollunge <3