30 nov. 2011

Nu jävlar sjunger jag!


Jag hade mitt möte med min Rehab-koordinator i måndags. Hon var en ängel, en riktig hurtig klok och godhjärtat ängel. Min Rehab-Ängel.

En normal fråga efter ett sånt här påstående är: Finns änglar?! eller Vad är en rehab-koordinator?

Eftersom första frågan redan är besvarad så ska jag förklara vad min Rehab-Ängel är menad att göra. Eftersom jag själv har dåligt hum om det så hittade jag denna beskrivning på primärvårdens hemsida:

Rehabkoordinatorns arbetsuppgifter består av att lotsa sjukskrivna patienter i rehabkedjan så att patienten utan dröjsmål får tillgång till adekvata åtgärder för att återfå hälsa och försörjningsförmåga.
Kvalifikationer:
Gedigna och aktuella kunskaper i lagstiftningen och Försäkringskassans regelverk är ett krav.

 Det var som att dricka guld då hon började fråga mig vad jag vill och sedan fundera ut hur vi skulle se till att få det ordnat. Att ha en person på sin sida men så mycket kunskap är som att äga affären man handlar i. Möjligheterna blir gigantiska och hennes peppande gjorde att jag kunde erkänna drömmar jag inte plockat ned från hyllan på länge.


Så vad vill jag ska hända nu?

Jag beskrev det ungefär såhär: Jag vill ha en plats att gå till där jag får känna efter hur mycket min kropp orkar utan att bli stressad. Men viktigast är att den platsen är flexibel, jag vet aldrig när jag har ont. Jag vill ha en plats där jag kan börja försiktigt och öka efter förmåga.

Rehab-Ängeln justerade sin gloria och vickade på vingarna då hon funderade över vilken instans vi skulle vända oss till. På grund av Arbetsförmedlingens behov av exakta tider, timmar att uppnå, ska vi prata med min Socialtant (läs nu för all del inte: sociala tant utan min tant på soss) och se om hon har någon bra plats i åtanke. Och när jag skriver vi menar jag min Rehab-Ängel. Hon ska hjälpa mig med denna kontakt.

Det känns som att hela världen öppnar upp sig. De där hindren som stått så stadigt framför mig har nu evaporerat och nu får jag istället frågan: Vad är ditt drömjobb?

"Ok, om jag ska vara helt ärlig, är mitt riktiga drömjobb en av tre. Författare, sångerska eller skådespelerska (inte teater utan film) (de där giganto rörelserna med stora känslor är inte min grej). Inredning ligger också högt på listan."

Jag kan prata om det med Christoffer men om jag berättar det för någon annan känns det som om jag är 5 år och vill bli astronaut. Löjligt, barnsligt och omöjligt.
Men Rehab-Ängeln såg ut som att jag precis gjort en självklar lista över vettiga yrken och det kändes jätte skönt.

Min sång har jag lagt på hyllan sen ett tag tillbaka. Har helt tappat självförtroendet men har börjat sjunga för njutningens skull. Jag älskar att sjunga helt enkelt. Mår så bra utav det. Spelade in en cover på en sång som heter "Foolish Games" 2002 på en musikskola i Göteborg. Jag har visat det för en del, lagt ut den på någon sida och gömt den igen. Men nu när jag erkänt att det är ett drömjobb kan jag ju lika gärna dela den mer er också.

Ha lite tålamod bara, det tar 15 sekunder innan låten sätter igång. (Så nervös nu att jag tvekar över att klicka på "publicera inlägg"). Äsch vad fan...


Foolish games by ElinJonasson


14 kommentarer:

Carolina Grankvist sa...

Du ska helt klart bli sångerska, grym röst!!!
Kram Carro

Elin sa...

Oj wow Carro! Tusen tack! Nu fnissar jag som en liten unge :D

Kramar

Anonym sa...

herregud va du e duktig !! beundrar dig, kramar johanna <3

Anonym sa...

Kära älskade du försöker skriva och gråter så det sprutar !Finner inte ord men som din enda mamma och största fan ( inte som själva fan ) så kan jag inte bli lyckligare . Det är inte att du sjunger ( vilket jag har saknat ) utan att du planerar framåt . Bättre julklapp går inte att få . Älskar dig oändligt och är mycket stolt . Du sjunger som den ängel du är puss Mamma

Emma sa...

Åh, jättefint! Du har en riktigt fin röst :)

Kramar

Syster Emma sa...

Jobba med musik är något för dig! Visst är det en tuff bransch, men det finns så många olika varianter att kunna jobba med musiken på! Fantastisk låt och en underbar röst! :)

Anonym sa...

Fiiint! :) Jättefin röst! Du som är så bra på att skriva, kan ju säkert skriva egna låtar oxå ;)
Sen finns det sånglektioner man kan ta som räknas som friskvård, (det har jag precis börjat) kolla upp det! :)
Elin

Inaa sa...

Va bra du sjunger, du har jätte fin röst. Fortsätt med det!! :)
Kram Ingela

Eriiza sa...

Roligt att du är med och tävlar! =)
Kanske intresserad av paletten jag lottar ut också?

Anonym sa...

Du är ju jätteduktig!!!
Absolut inget att skämmas för!!

Hoppas du får göra något som du verkligen gillar och som utvecklar dig att gå framåt mot något du kan jobba med sedan!!

Många kramar Bettan

Anonym sa...

Hej! Jag tycker du sjunger jättebra. Jag läste precis den här artikeln i DN, den handlar om kreativitet som har blivit ett nytt universitetsämne, det kanske är intressant för dig med. Mvh Åsa http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/man-maste-verkligen-vilja-ta-in-nagot-nytt

Elina sa...

Att våga drömma är ett första steg, att dela med sig av drömmarna är andra steget. Modigt! Och du, du sjunger så vackert att jag får gåshud!

Elin sa...

Herre Gud! Era kommentarer peppar mig så himla mycket ska ni veta. Jag blir rörd, tacksam och jätte jätte glad. Tusen tack för att ni lyssnat och att ni tagit er tid att skriva här till mig! Jag tar åt mig av alla råd och era ord ligger varmt i hjärtat.

En stor stor kram!

Anonym sa...

Helt underbar röst. Du är gryyyyyym :)