7 mars 2012

No more Facebook

Jag och Christoffer pratade i Söndags att vi vill sluta Facebooka. Och vilket sammanträffande! Dagen därpå pratades det i 4ans nyhetssoffa hur beroendeframkallande Fejjan är och en massa annat. Saken är den att jag inte vill sluta använda Facebook på grund av att jag är beroende, det är snarare så att jag känner mig stressad av det. Vill inte missa någons kommentar eller Gillande. Och varje gång jag träffar någon och jag ska berätta om något nytt som skett i livet så blir det ett "Ja just det, jag såg det på Fejjan." och sen har man inget kul att sprida vidare.

Jag saknar att hänga med / maila / sms.a /ringa och bara allmänt VA med folk. Jag tog mig en funderare och har idag bestämt mig för att jag behöver låta bli sidan helt. Håller på att ta bort mina bilder för fullt. Så fort bilderna är helt borta kommer jag att stänga ner mitt konto.

Men bloggen är ju kvar, så klart, och alla goa som ville snacka lite är jätte välkomna till min mail eller (de som känner mig väl) slå en pling för tusan! Till och med ett sms, som är personligare är ju roligare än ett meddelande på Fejjan.


Denna månaden är det Endometrios Awareness month så nu får vi ta tillfälle i akt att berätta för alla vi känner om denna nedrans sjukdom! Jag har själv skickat ett mail till Uppdrag Granskning, med min historia och åsikter kring den bristande vården. Många av mina fina vänner har också skickat iväg mail där de uppmanar att ta en kik på detta ämne. Uppdrag Granskning får ju flera hundra mail i veckan, får de många om samma ämne borde detta peppa dem ännu mer! Hoppas jag i alla fall!

Om du också vill kontakta Uppdrag Granskning så är deras mailadress: granskning@svt.se

Och låt mig avsluta med uppdatering om min bok: Jag har nu skrivit 15 kapitel, 41 sidor och 17 136 ord. Det går framåt, mina vänner, sakta men säkert!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ska inte säga att du gjort rätt eller fel med facebook. Men jag kan säga så här, jag har aldrig skaffat det själv och det känns väldigt skönt när man hör andra "skvallra" om vad andra personer pysslar med som de läst om på facen. Så skönt att inte behöva engagera sig i alla andras "problem". Man har nog med sitt eget och vill mina vänner ha kontakt så brukar jag säga att det är bara att lyfta på luren och slå en pling!! Det gör mig mer glad!! Och vilken tidsbov man har förstått att det är. Folk läser om vad andra familjer pysslar med, personer de annars kanske inte skulle höra av sig till. Men det är upp till var och en, jag dömer ingen!

Japp, nu får vi ligga på om att sprida kunskap om endo så gott vi kan denna månad!!!

Ha det gott! Kram Bettan

Anonym sa...

Jag förstår hur du menar och jag ska hälsa på dig istället . Jag började i torsdags och även om det var för sprutan så var det sååååååå roligt att se dig och krama dig !! Väntar på att få läsa boken !! Älskar dig över allt <3 Jag har mailat uppdrag granskning !