3 nov. 2015

Osteopati och akupunktur mot Endometrios

Jag läste någonstans att den mest optimala behandlingen av kronisk smärta är en medicinsk behandling ihop med en alternativ behandlingsform. Till exempel hormoner ihop med akupunktur. Att den kombinationen fungerar bäst för att hantera just kronisk värk.

Och eftersom jag testar allt för att bli av med den här jäkla Endon så varför inte detta?

Det svåra var att veta vad jag skulle testa. För ungefär 6 år sedan testade jag akupunktur mot smärtorna men det var på en sjukgymnastik i en ytte pytte liten by och hon visste varken vad Endometrios var eller vart hon skulle placera nålarna för att hjälpa mig. Så vi körde lite på måfå, och det fick inte bra. Jag blev rent av sämre.

Så denna gång började jag maila runt. Osteopati hade jag inte särskilt mycket kunskap om förutom att en annan endotjej skulle testa det mot sina smärtor och "kan hon så kan jag". Så Osteopatin fick liksom hänga med på ett hörn.

Det var då jag fick ett mail av en man som erbjöd en kombination av Osteopati och Akupunktur för att han hade vart med om att det hjälpte bra för just Endometrios patienter.
Och jag bara satt och gapade. Han visste vad Endo var. Han visste vad Endo var. 

Det var inte särskilt svårt att välja vart jag skulle gå efter det.

Min kära mamma och pappa hjälper mig ekonomiskt för att kunna gå på behandlingarna, så jag var väldigt kritisk då jag gick dit första gången. Jag ville ju inte slösa med deras pengar.

Men det har fungerat väldigt bra!
Min rygg är alltid bättre direkt efter besöket.
Jag har mer energi och känner mig lugnare.

Och jag tror verkligen att kombinationen med dunder stark Enanton plus Osteopati och Akupunktur kan vara lösningen för mig!

Om du själv vill testa en behandling så länkar jag till Ostens hemsida här. Inte för att han bett om det utan helt enkelt för att jag tycker att han är väldigt duktig och det har hjälpt mig!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Såååå underbart att det hjälper 😀Vi hjälper dig så gärna <3 Älskar dig

Catrin sa...

Hej Elin. Hamnade på din blogg då jag googlar runt på endometrios och behandlingar. Har i flera års tid gått med konstiga smärtor och nedstämdhet som man inte riktigt hittat någon förklaring på. Min smärta har varit i buken så klart,börjat med menssmärtor till att nu ha dessa smärtor nästan varje dag. Och kan även kännas som att man har rejäl UVI utan sveda när man pinkar. Ont ut i ryggen,som över njurarna..ja du förstår,blivit behandlad mot UVI flera ggr per år. Ont över bäckenet osvosv....nu äntligen hittat en läkare som tagit tag i detta och börjar nu misstänka endometrios. Nu är detta riktigt kortfattat gällande mina symptom osv. Han läkaren tycker jag ska prova Primolut Nor. Som första alternativ,men jag funderar på det med minipiller,mindre biverkningar? Fast jag vet inte. Livrädd gå upp i vikt och det ser jag att man gör med Primolut Nor men vad tusan,tänk att få slippa smärtan...men jag är så kluven då jag jobbat som en dåre för att ha en normal vikt...du har ingen mail man kan skriva till dig på ? Vad tycker du om Primolut Nor som första hands val...jag är inte konstaterad endo men hur får man de konstaterat..ja mina frågor är många men jag hittar mkt intressant info på din sida i alla fall. Glad att jag hittat den. Hoppas du mår bra av din senaste behandling som jag läser om just här. Kram C

Elin Sandman sa...

Hej Catrin!

Jag svarar gärna på dina frågor, så gott jag kan! Lämna din mailadress här i en kommentar så kontaktar jag dig!

Stor kram!
Elin

Catrin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Unknown sa...

Hej kära Elin. Tack för din blogg. Jag fick min diagnos för några år sedan och ätit minipiller. Blev gravid fick missfall. Är hos min åttonde gynekolog nu. Genom denne gynekolog fick jag veta att endometrios behandlas helt olika i sverige och utomlands! Intressant tycker jag. Personen sa att sverige är konservativt i vissa delar och eftersom endometrios i andra länder behandlas med titthålsoperation där härdarna (inte bara cystorna) bränns bort så har man beslutat i sverige att bara ta bort cystorna eftersom något annat är flr dyrt. I grekland kostar det ca 5000euro att bränna härdarna. Man går heller aldrig igenom ivf utan att först bränna alla härdar. Har du hört talas om detta? Önskar dig allt gott/en som förstår

Elin Sandman sa...

Hej Malin!

Tack för att du skriver så snällt :)

Jag är verkligen ledsen att läsa om ditt missfall och din kamp med vården. :(

Jag har faktiskt aldrig fått det direkt bekräftat så som du fått, att vården skulle skifta så. Det är ju skrämmande!
Själv bodde jag förr i London och där var Endometrios vården ur usel. Jag fick antibiotika om och om igen och sen ryckte de på axlarna och såg ut som om jag var ett talade päron.
Väldigt lik den i Sverige helt enkelt.

Har aldrg hört att Grekland skulle vara bättre men hört väldigt mycket gott om Danmark, att de ska ligga i topp på att vara innovativa med mycket kunskap. Så det är där jag har ögonen på ifall att jag skulle söka mig utanför landet.

Då jag inte börjat försöka få barn ännu så kan jag väldigt lite om just IVF, har inte läst på särskilt mycket i hopp om att jag inte ska behöva det heller.

Hör du något mer eller har några tankar skriv gärna igen!
Detta var verkligen jätte intressant!

Stor kram och lycka till och ta hand om dig!
Elin