15 sep. 2011

1 steg framåt... 2 steg framåt...


Framsteg är fantastiska. Jag har inte skrivit här på ett tag nu för jag har haft fullt upp. Vilket helt klart innebär att jag mår bättre hela tiden. Till min stora glädje orkade jag planera Christoffers överraskningsfest då han fyllde år. Och det gick som smort! Härliga vänner och familj plus ett stort "Grattis" ledde till glädjetårar och gåshud. En kväll som blev mer lyckad än jag någonsin kunnat hoppas på!

Jag har också varit hos sjukgymnasten och träffade en godhjärtad kvinna som vi numer kommer kalla för Guldklimpen. (Hon är helt klart en Legitimerad Guldklimp) (men det namnet rulla inte lika skönt på tungan). Denna kvinna var olik någon annan jag mött inom vården. Hon tog emot mig med öppna armar och uppmuntrade mig att sörja. Jag hade då absolut inte tänkt sörja någonting utan bara gå framåt, fokuserad på vad min kropp nu behöver för att krya på sig fortare. Men likt förbannat satt jag ändå där till sist och fulgrät (snäppet fulare än då vi såg "Apornas Planet: (R)Evolution") (då Christoffer trodde att jag fått ont, så intensivt jag hulkade).

Egentligen säger väl kanske inte mitt gråtande så himla mycket om Guldklimp, då jag är rena vattenspridaren efter denna månadens injektion. Men att hon uppmanade mig att "vara i känslan" var däremot stort. Christoffer och jag har pratat mycket om mina mastodont känslor och att de måste ventileras så att jag inte exploderar, allt Guldklimp sa intygade att vi tänker rätt. Men jag har aldrig dragit parallellen att mina känslostormar eggar igång hungern, och inte tvärtom. Det var väldigt intressant och något jag ska tänka på nästa gång jag bölar över en cashewnöt.

Hon fick mig också att brista ut i gråt över min tendens att skylla allt på mig själv. Att jag har en tendens att anse att smärtorna är mitt fel, hur detta fysiskt fungerar har jag inget svar på. Guldklimp tog mina händer och spärrade fast mina ögon vid hennes och sa:  

"Du ska aldrig skuld lägga dig själv för det här, Elin. Som jag ser det är det sjukvårdens fel att du har varit tvungen att gå igenom detta helvete i tre år. Det är inte ditt fel."

Det låter kanske självklart. Jag har ju inte velat bli sjuk. Ingen har haft det lika tufft som jag själv har, då det gäller denna idiotiska stygga sjukdom. Och allt blir betydligt tuffare om skulden läggs på mig själv. Men sättet hon sa det på, så innerligt och godhjärtat, satte sig som en kanonkula i mitt hormonfyllda hjärta och jag grät så snoret gungade. 

Efter denna emotionella träning kollade hon hur min svank såg ut, om den tagit stryk efter all smärta och brist på motion. Men den var frisk! (Hurra!) Det som däremot antagligen gav mig extra smärtor nu är att jag har väldigt lite muskler i svanken. Vilket inte alls är konstigt då jag legat så mycket som jag har gjort.

Den 5:e Oktober ska jag på mitt livs första Pilates träningspass! En enkel sjukgymnastik försiktigt men väldigt bra version! Jag ser verkligen fram emot att få lära mig något nytt, få använda kroppen under kontrollerade former.

Idag skrev också Doktor Duktig ut fler Enanton sprutor, så behandlingen fortsätter.

Stora tydliga härliga steg framåt, mina vänner. Livet är allt bra fantastiskt!




5 kommentarer:

mia1973 sa...

Åh vad härligt att läsa. Sån befrielse när människor fattar hur man har det och hur man tänker...Hoppas du får träffa denna guldklimp många, många gånger framöver. Jättekul med dina framsteg - STORT GRATTIS!!
Och du, sörj på, för det ÄR en sorg att mista sitt gamla jag med allt vad det innebär. Jag har sörjt i perioder och vet inte om jag är färdig än, men känner mig för tillfället ganska stark.

Stor kram!!

Anonym sa...

Hej min skatt !! Johanna läste bloggen för mig på sin mobil . Vi fnissade åt dina roliga underbara kommentarer .Du skriver så att man växlar mellan djupaste alvar och glädje. Jag klarade mig från att grina för det gjorde jag hela morgonen . Detta är den lyckligaste dagen på mkt länge.Doktor duktig och kära guldklimp ska ha Nobelpriset i vett och etikett. ÄNTLIGEN så får du hjälp !! Älskar dig över allt sötunge. Mamma

Emma sa...

Heja Elin och Heja Enanton! Tänk vad en liten spruta en gång i månaden kan gör att vi kan leva igen. Är så glad att du också gör framsteg.

Kramar

Cattis sa...

Glad att läsa... fast jag storbölade hela texten igenom! Känner ju igen mig så jävla jävla mycket i allt!

Tack för att du delar med dig! Det hjälper mig i min kamp!

Kärlek Respekt & Systerskap!

Elin Sandman sa...

Tack mina fantastiska läsare för era underbara kommentarer! De värmer och peppar mig! Mycket kärlek till er allihopa! <3